Uz nekoliko promašaja, tesna ali zaslužena pobeda Smederevaca

SMEDEREVO, 30 april 2022 – Teže nego što se očekivalo fudbaleri Smedereva su danas, u utakmici 25. kola,stigli do pobede, mada ne bi bilo nezasluženo ni da su gosti iz Podunavaca odneli bod; Smederevo 1924 – Real 3:2 (2:2).

Iz prvog ozbiljnijeg napada, već u 5. minutu, nakon ubacivanja Markovića, bez poteškoća Bojić je sproveo loptu u mrežu i doneo vođstvo domaćinu.

Mogao je Stanić posle kontre Kilbarde da duplira prednost Smedereva, da bi odmah potom uzvratili gosti preko Lukića. Iz slobodnog udarca on je u 10.minutu pronašao kod druge stative usamljenog Trnavca, a ovaj je, na opšte iznenađenje, pogodio mrežu i doneo izjednačenje.

Još jednom je agilni Aleksa Marković poslao upotrebljiv centaršut sa desne strane, a nakon odbitka Kilibarda je u 27. minutu pogodio bliži ugao i ponovo Smederevcima doneo prednost.

Samo što su gosti iz Podunavaca krenuli sa centra, iz gotovo mrtvog ugla Lukić je opet poravnao rezultat.

Pre pauze Maksić je iz slobodnog udarca, sa dvadesetak metara, uz odbranu golmana, pogodio stativu.

Nešto više prilika u nastavku imali su domaći. U 62. minutu zapaženi Vukadin ubacio je loptu u prazan prostor, ali ju je usamljeni Zličić poslao visoko iznad gola. Izgledne šanse potom nisu iskoristili Bojić i Stanić.

Pobednik je odlučen u 81. minutu; sa levog boka Milovanović je pronašao Zličića, koji je ovog puta rutinski sproveo loptu u mrežu.

Nešto kasnije Zličić je opet izbio sam pred golmana gostiju, ali je dozvolio da mu ovaj odbrani čist zicer.

U 26. kolu Smederevo u komšijskom derbiju gostuje u Požarevcu, gde se sastaje sa Mladim radnikom 1926.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!