Povodom Malog Uskrsa održani “Uskršnji dani na selu” u Maloj Krsni

MALA KRSNA, 30 april 2022 – Kada dođeš u Malu Krsnu sa bilo koje strane sveta, sa severa ili sa juga, u njeno veliko srce, još jedno srce stane i lјubav topla, lјudska, beskrajna i duga – reči su kojima je ove subote otvorena četrnaesta po redu manifestacija Uskršnji dan na selu u organizaciji Udruženja žena „Izvor’’ iz Male Krsne i Kulturno-umetničkog društva „Velјko Dugošević’’.

– Ovo druženje koje tradicionalno organizujemo na Mali Uskrs iz godine u godinu okuplјa sve veći broj posetilaca. Trudimo se da budemo dobri domaćini, da dočekujemo sve naše goste i ostavimo utisak prijatelјske sredine – rekla je u svom obraćanju predsednica Udruženja žena ,,Izvor’’ iz Male Krsne Dragica Miletić.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

– Danas se u Maloj Krsni održava manifestacija“Uskršnji dan na selu“, koja zahvalјujući našoj Dragici i Udruženju žena ,,Izvor’’ polako dobija svoj tradicionalni značaj. Grad će kao i do sada nastaviti da podržava manifestacije ovakvog karaktera jer su one važne za očuvanje srpskog sela i tradicije od zaborava – istakao je, između ostalog gradonačelnik Beč u svom obraćanju.

Na manifestaciji su se predstavila i Udruženja žena iz Skobalјa, Osipaonice, Saraoraca, Lugavčine, ali i iz Braničevskog okruga i Ribarske banje, koja su se predstavile tradicionalnim jelima i tehnikom farbanja jaja. Svoj nastup imala su i Kulturno-umetnička društva Male Krsne, Vranova, Osipaonice, Deliblata, Grčki KUD Kantakuzina.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!