Velika Plana: Robot-kamere za prenos i snimanje skupštinskih sednica

VELIKA PLANA, 28. april 2020 – Na portalu javnih nabavki Opštinska uprava Velike Plane objavila je tender kojim traži isporučioce robot kamera čija je namena prenos, snimanje i potom arhiviranje video zapisa onoga što se zbiva na sednicama tamošnje Skupštine opštine. Vrednost opreme za tu namenu, po tekstu oglasa, trebalo bi da bude 5.650.000 dinara bez PDV-a.

Planjani odskora, podsetimo, imaju jednu od najmodernijih skupštinskih sala, koja je nastala preuređivanjem nekadašnjih prostorija katastra. Nova oprema, ova koju sada traže javnom nabavkom, trebalo bi da dopuni i tehnički deo osposobljenosti za skupštinska zasedanje u skladu sa standardima 21. veka.

Osim softvera za snimanje, editovanje i titlovanje, u paketu treba da budu i četiri robot HD PTZ kamere sa konzolama, setovi kablova za njih, video mikseta i računar kao server za snimanje. U cenu treba da budu uračunati i svi instalacioni materijali, postavljanje opreme, obuka za korišćenje, kao i tehnička podrška i prisustvo prilikom prvog koriščenja.

Implementacijom gore navedene opreme, opština putem transparentnog, javnog, ekonomičnog sistema može uspostaviti svakodnevni dijalog sa biračima, brzo i lično upravlјati svojim poslovima i pružiti ažurne informacije o odlukama. Transparentnost, sledivost pripreme odluka, registracije i pretraživanja odluka osiguravaju da se javni zadaci obavlјaju u dogovoru s javnošću – stoji, između ostalog, u tehničkom opisu ove javne nabavke.

Oglas za nabavku ovih dobara i usluga je otvoren do 10. maja.

Foto/ilustracija: podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!