Postignut dogovor: Ipak bez fiskalnih kasa na pijacama posle 1. maja

28. april 2020 – Predstavnici pijačnih prodavaca posle današnjeg sastanka u Predsedništvu Srbije izjavili su da fiskalne kase neće biti uvedene na pijacama od 1. maja, kako je ranije bilo najavljeno. Zbog kompleksnosti čitave situacije „tek se otvara prostor za rešavanje“, zaključak je predstavnika obe strane, koji su preneli beogradski mediji.

Višemesečna preganjanja prodavaca na pijacama širom Srbije i nadležnih u Ministarstvu finansija, koje je najavilo opštu fiskalizaciju pijaca od početka narednog meseca, uz kazne od 300.000 do 2 miliona dinara kulminirala su velikim protestima pijačara, tokom kojih je bio blokiran centar Beograda.

Njihov jedini i glavni zahtev, podsetimo, bio je da budu izuzeti iz sistema fiskalizacije koji bi trebalo da zaživi od 1. maja i prema kojem bi svi prodavci, uključujući i one na pijacama, imali fiskalne kase i tako naplaćivali ono što prodaju.

Predstavnici pijačara su nakon sastanaka sa predsednikom Srbije, ministrom finansija i šefom kabineta predsednika najavili da će timovi ubuduće razgovarati sa Ministarstvom finansija, ali se još ne zna kada će biti održan sledeći sastanak.

Foto/ilustracija: podunavlje.info

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!