Na Dunavu u toku obuka vojnika Rečne flotile Vojske Srbije

20. april 2022 – Na reci Dunav je ovih dana u toku je obuka vojnika generacije „decembar 2021“ koji drugi period vojnog roka služe u plovnim jedinicama Rečne flotile.

Vojnici ukrcani na rečne brodove se osposoblјavaju za dužnosti brodaraca, signalista i brodskih artilјeraca, a u ovom periodu obuka se realizuje na sidrištu, kako bi se u potpunosti pripremili za izvršavanje zadataka na svojim borbenim stanicama koji ih očekuju u plovidbi i na izvršenju programskih gađanja.

U skladu sa programom obuke, vojnici se osposoblјavaju za pravilnu upotrebu palubnih sredstava i izvođenje palubarskih radova, rukovanje i održavanje brodskih artilјerijskih topova, kao i slanje i prijem signala za brodske pokrete i komunikaciju u združenom plovlјenju.

Vojnici roda rečnih jedinica tri četvrtine vojnog roka služe ukrcani na plovnim objektima Rečne flotile, kako bi se prilagodili na specifične brodske uslove i savladali složene sadržaje obuke koji zahtevaju maksimalnu koncentraciju i timski rad.

Zahvalјujući posvećenosti komandira, instruktora i svih članova posade, vojnici se brzo privikavaju na brodski ambijent, o čemu svedoči i želјa mnogih od njih da, po završetku služenja vojnog roka, postanu deo profesionalnog sastava u rečnim jedinicama Vojske Srbije., navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

Informacija i foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!