Mladi Smederevci ponovo u finalu takmičenja za prvaka Srbije u futsalu

SMEDEREVO,  6. april 2022 – Po drugi put zaredom omladinci Smedereva boriće se za titulu prvaka Srbije pošto su večeras i u revanšu polufinala bili uspešniji od vršnjaka iz Niša: KMF Smederevo – Gvozdeni puk 7:4 (1:1).

Nakon pobede u gostima nad istim rivalom od 7:5, učenici trenera Dragana Đorđevića su nešto opuštenije ušli u večerašnji meč. Malo je nedostajalo da to posle kontri kazne Cekić i Miljković i samo zahvaljujći  odbranama golmana Dičića gosti nisu poveli.

Trgli su se potom domaći, pa je najpre Paunović iz trka uzdrmao okvir gola Nišlija, a onda je u 8. minutu Stanojlović preciznim udarcem pod prečku doneo prednost Smederevcima.

Još jednom se zatim istakao Dičić odbranivši šut Nedeljkovića, ali je dva minuta pre pauze Cekić iskoristio poklon Milanovića i izjednačio.

Samo što je počeo nastavak Živanović je, nakon propuštenog zicera, na povratnu loptu Paunovića uklizao i pogodio mrežu. U strelce su se zatim upisali Paunović i ponovo Živanović za ubedljivo vođstvo od 4:1.

Uspeo je u 31. minutu Milanović iz drugog pokušaja da poveća prednost na 5:1, a potom su Miljković i ponovo Cekić smanjili rezultat na 5:3.

Posle nekoliko pokušaja, Uroš Nikolić je iz slobodnog udarca pogodio gol Nišlija, baš kao i Stojanović, da bi u 38. minutu Nedeljković realizovao kontru i ublažio poraz gostiju.

Tako su Smederevci, ukupnim rezultatom iz oba meča od 14:9, overili vizu za finale u kome će se 11. maja u Vranju sastati sa boljim iz duela Palež (Obrenovac – Leteći Holanđanin (Vrbas).

Foto: R.G

Skorašnji članci

error: Content is protected !!