Finansiranje aktivne politike zapošljavanja u Smederevu, Palanci i Plani

1. april 2022 – Odlukom o učešću u finansiranju mera aktivne politike zapošlјavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošlјavanja u 2022. godini, koju je 30. marta ove godine donela ministarka za rad zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, prof. dr  Darija Kisić, odobreno je učešće u finansiranju mera aktivne politike zapošlјavanja u 95 lokalnih samouprava u Republici Srbiji, a među njima su i Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana.

Udruživanjem sredstava za finansiranje realizacije mera aktivne politike zapošlјavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima obezbeđen je ukupan iznos od preko 750 miliona dinara (753.667.939,86 dinara), uz učešće Nacionalne službe za zapošlјavanje od preko 400 miliona dinara (401.499.606,93 dinara).

Nacionalna služba za zapošlјavanje i jedinice lokalne samouprave u predstojećem periodu zaklјučiće sporazume o načinu i postupku realizacije mera aktivne politike zapošlјavanja, nakon čega će biti raspisani javni pozivi/konkursi.

Mere koje će se realizovati kroz sufinansiranje su: javni radovi, subvencija za samozapošlјavanje, subvencija za zapošlјavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošlјivih, stručna praksa, pripravništvo za mlade sa visokim obrazovanjem, pripravništvo za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem i sticanje praktičnih znanja, navodi se u saopštenju NSZ.

Foto/ilustracija: sajt NSZ printscreen

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!