JKP Vodovod: Radovi u ulicama Darka Petrovića, Duvanište, Strizovskoj

SMEDEREVO, 26. mart 2022 – Javno komunalno preduzeće Vodovod Smederevo koristi lepo vreme za intenzivno izvođenje radova na revitalizaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže. Kako se u to uverio i vaš izveštač na terenu, u toku su radovi u nekoliko smederevskih ulica, a planirano je još.

Prvo gradilište koje smo obišli je u sokaku nadomak benzinske pumpe na Carini.

„U Ulici Darka Petrovića, u dužini od 130 metara, vrši se zamena postojeće pocinkovane cevi od jednog cola novom polietilenskom cevi  prečnika 63 milimetra i radi se rekonstrukcija sedam kućnih i jednog priključka za poslovni objekat NIS-a, koji se nalazi ovde“, kaže Saša Botić, izvršni direktor za tehničke poslove u JKP Vodovod Smederevo.

Na kraju mreže, objašnjava, biće podzemni hidrant, koji će služiti za ispiranje.

Naredno gradilište koje nam je pokazao Botić, a gde su upravo završeni kanalizacioni radovi, nalazi se u Ulici Duvanište.

„Zbog rekonstrukcije saobraćajnice, izvršili smo dogradnju fekalne kanalizacije, u dužini od 50 metara, prečnika 200 milimetara i urađena su dva priključka za nove korisnike. Ostavljeni su takođe priključci za dva bočna sokaka. Ovo, takozvano predinvestiranje, uradili smo pre postavljanja asfalta, kako kasnije ne bi morala da se vrši rekonstrukcija puta.“

Obišli smo i Strizovsku ulicu, gde se trenutno radi produžetak kanalizacione mreže.

„Radovi se izvode u dužini od 110 metara, i ovde prečnika 200 milimetara, sa tri priključka koja su urađena i prevezana na novu kanalizaciju i kada sutra ovaj deo ulice bude asfaltiran, tako izbegavamo dopunske radove raskopavanje novog asfalta“, naglašava Botić.

„Nastojimo da pratimo situaciju i idemo korak napred, pre svega zbog asfaltiranja i rekonstrukcije putne infrastrukture, ranije izvodimo radove na komunalnoj infrastrukturi, odnosno na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. U planu nam je da završimo fekalnu kanalizaciju u delu Beogradskog puta, od raskrsnice za skretanje za Udovice prema naselju Jugovo, zatim u Kovinskom naselju, između kovinskog i lipskog puta. Tamo ćemo uraditi 200 metara nove vodovodne mreže kako bi se omogućilo da postojeći korisnici imaju kvalitetnije vodosnabdevanje, kao i da se neki novi korisnici priključe na vodovodnu mrežu. U planu je i da u delu Šumatovačke ulice, koji nije asfaltiran, izvršimo zamenu stare postojeće vodovodne linije u dužini od 100 metara sa sedam priključaka, kako bi aktivnosti na revitalizaciji same saobraćajnice i njeno asfaltiranje mogli da budu urađeni kako je i planirano, a bez kasnijih korekcija“, izjavio je za Podunavlje.info Srđan  Stojković, direktor JKP Vodovod Smederevo.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!