Radinčanke savladale Radnički, Smederevci slavili u Lazarevcu

SMEDEREVO, 12. mart 2022 – Na dva fronta smederevski predstavnici u rukometu bili su uspešni. U okviru 14. kola Super B lige Radinčanke su u izuzetno uzbudljivoj utakmici pobedile nekadašnje šampionke sa Crvenog krsta: Mladi radnik – Radnički 25:23 (13:10). Gotovo istovremeno, na parketu u Lazarevcu, rukometaši Smedereva su izborili četvrtu pobedu u nizu: Kolubara – Smederevo 22:26 (8:11).

Sve do 23. minuta ekipe Mladog radnika i Radničkog su se smenjivale u vođstvu, a onda je kapiten Radinčanki Milica Ninić (4 gola) na efektan način pogodila mrežu rivalki. Bilo je to novo vođstvo domaćih, koje je pre pauze mlada Nikolina Stojanović (3) uvećala i odvela svoj tim na tri gola viška.

Najbolja akterka meča Ivana Korać

U nastavku susreta učenice Jovice Petkovića su golom požrtvovane Ivane Paločević (5) otišle na plus pet, bilo je 21:16. Kada su se Beograđanke približile na dva gola zaostatka, najpre Anđela Filipović (6), a potom i snažnim šutem u rašlje Anđelka Milovanović (5) odvele su svoj tim do nedostižne prednosti. Minut pre kraja Aleksandra Vasić (5) je samo ublažila poraz, a za osmu prvenstvenu pobedu, pored ostalih, zasluge pripadaju, sa 13 odbrana, i najboljoj akterki ovog meča golmanki Ivani Korać.

U utakmici koja je igrana u okviru 15. kola prvenstva Super B lige grupa Sever Centar, izabranici Nenada Martića vezali su i četvrtu pobedu za redom.

I ovde je do 24. minuta bila rezultatska klackalica, stiglo se do 7:7, a onda su Jevđenović (7 golova), Drobnjak (2) i Antić (6) svom timu doneli tri gola prednosti.

Sigurnom igrom u nastavku meča, Smederevci su povećavali razliku, koja je u završnici meča bila pet golova prednosti, ispostavilo se za novi trijumf Smederevaca, koji za dve nedelje dočekuju ekipu Vrbasa.

Za razliku od rukometaša koji imaju dvonedeljnu pauzu, rukometašice Mladog radnika će opet biti na parketu naredne subote, gostuju poslednjeplasiranom Pirotu.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!