Kisić: Poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom prioritet

SMEDEREVO, 1. mart 2022 – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić obišla je danas, povodom 1. marta – Međunarodnog dana invalidskih kolica, rekonstruisane prostorije Udruženja distrofičara „Bolji život” u Smederevu.

Obilasku prostorija, koje su renovirane sredstvima resornog ministarstva, prisustvovala je i pomoćnica ministarke u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Kisić je tom prilikom poručila da su aktivnosti ministarstva na čijem je čelu usmerene na brigu o osobama sa invaliditetom i poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Ona je podsetila na to da je u prethodnom periodu, udruženim naporima, izgrađeno više od 100 rampi, da su mnogobrojne ustanove postale pristupačne za osobe sa invaliditetom i da je realizovano više od 100 adaptacija i opremanja prostorija udruženja osoba sa invaliditetom.

Na području Smedereva deluje desetudruženja osoba sa invaliditetom, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u toku 2021. godine za njihov rad izdvojilo 7,5 miliona dinara, od čega je deo sredstava usmeren u renoviranje i prostorija Udruženja distrofičara „Bolji život”.

Kisić i Barošević dodelile su nagrade dobitnicima na konkursu „Inkluzivna Srbija“ koji, u partnerstvu sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije, Ministarstvo realizuje u okviru kampanje „Srbija bez barijera”.

Konkurs je raspisan i realizovan u periodu od marta do novembra 2021. godine, kada su izabrane nagrađene fotografije. Na konkursu su nagrađene fotografije Nenada Durakovića iz Zrenjanina, Tijane Simić iz Beograda i Milana Srdića iz Novog Sada.

Kisić i Barošević su u Smederevu razgovarale sa zamenicom gradonačelnika Marijom Marković Stavrić i direktorkom Centra za socijalni rad Ivanom Nikolić Đurđević.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!