Smederevski odbojkaši protiv Novog Pazara slavili u maratonu

SMEDEREVO, 17. februar 2022 – U utakmici koja je bila odložena u 13. kolu Prve odbojkaške lige Srbije, smederevski odbojkaši su sinoć posle trilera ostvarili sedmu pobedu: Smederevo-Carina – Novi Pazar 3:2 (25:21, 17:25, 28:26, 24:26 i 15:12).

Meč koji je trajao više od dva sata počeo je znaku domaćih, koji su prvu deonicu relativno lako rešili u svoju korist. Sigurna na mreži bio je Nikola Gajević (12 poena), a zapažen učinak imali su, sa nekoliko skraćenih dijagonala, Danilo Nikolić (15) i Senegalac Samb Amadov Sila (19).

Sa raspucanim Halilovićem (21) i Zukovićem (15), gosti su drugi set rešili u svoju korist i izjednačili.

Prava drama viđena je najpre u trećem setu, koji su asom Gajevića Smederevci dobili na razliku, da bi u četvrtom periodu igre sve bilo maltene ponovljeno. Kod rezultata 24:23 domaći su propustili set-meč loptu. Serijom od tri poena Novopazarci su napravili preokret i tako ponovo izjednačili.

Taj brek je počeo su bolje otvorili domaći, poveli su sa 8:3, pa i 11:5, ali opet nije izostala drama. Za to su se pobrinuli sa dva servisa i poena Dručević i Halilović i svoj tim približili na zaostatak od samo dva – 12 :10. Usledio je tajm-aut trenera Kalinića, da bi u uzbudljivoj završnici meč prelomio odličnim blokom kapiten Petar Petrović (16) za veliku radost domaćih odbojkaša.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!