Sivo i plavo – određene boje glasačkih listića za izbore 3. aprila

BEOGRAD, 15. februar 2022 – Republička izborna komisija je na danas održanoj sednici  donela odluke o utvrđivanju boje glasačkog listića i boje kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije, za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine, kao i na izborima za predsednika Republike. Glasački listić za parlamentarne izbore će biti na papiru sive boje (CMYK – 22,16,22,3), a kontrolni listić na papiru ljubičaste boje (CMYK – 27,36,0,0) Za izbor predsednika glasački listić će biti na papiru plave boje (CMYK – 38,7,0,0), a kontrolni listić će biti na papiru boje cigle (CMYK – 0,42,43,0).

Komisija je donela odluke i o obrascima za podnošenje izborne liste kandidata za narodne poslanike Narodne skupštine, kao i o obrascima za podnošenje prijava za posmatranje rada organa za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine raspisanih za 3. april 2022. godine

Na sednici je doneta i Odluka o davanju saglasnosti za određivanje biračkih mesta sa više od 2.500 i manje od 100 birača.

Podsećamo, juče je predsednik Republike doneo odluku o raspisivanju parlamentarnih, a nešto ranije je odluku o raspisivanju izbora za odbornike u 12 lokalnih samouprava. Predsednički izbori još nisu raspisani, poslednji rok za njihovo raspisivanje je 90 dana pre isteka mandata, što je 2. marta.

Foto/ilustracija: RIK + podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!