Znatno bolja igra Smederevaca i trijumf nad prvoligašem

KUČEVO, 7. februar 2022 – Po kišovitom vremenu, u pripremnoj utakmici koja je ipak obilovala ritmom i trčanjem, danas u Kučevu, Smederevci su iznenadili prvoligaša sa Banjice i zasluženo stigli do pobede: Rad – Smederevo 1924 0:2 (0:1).

Građevinari su bolje ušli u meč i imali nekoliko izglednih prilika, naročito posle prekida. Na početku pripretio je Jakovljević, sa desnog boka, a potom je na dubinsku loptu Gojković pokušao da lobuje čuvara mreže Smedereva. U oba slučaja bio je siguran golman Tasić.

Priv put su izabranici trenera Save Šašića, koji su pružili neuporedivo bolju partiju od viđnog na prvoj proveri protiv Žarkova, bili opasni po gol Rada u 18. minutu. Organizovali su kontra napad preko novajlije Kilibarde, ali se on u odlučnom trenutku okliznuo na teškom, raskvašenom terenu.

Još jednu priliku za Rad nije iskoristio Lalaltović, čiji je udarac glavom Tasić prosledio u korner. Usledio je, nakon pola časa igre, silovit udarac mladog Smederevca Blagojevića sa 20 metara, da bi potom Kilibarda imao novi pokušaj.  Đurković, golman Rada, oba puta je bio uspešan.

Najpovoljniju priliku za promenu rezultata u 41. minutu imao je Jakovljević, posle prekida, a njegov udarac glavom na gol crti zaustavio je Aleksa Marković.

Na minut pre pauze sigla je kazna za propuštene prilike Rada; sa leve ivice šesnaesterca Kilibarda je snažno šutirao, Đurković kratko odbio loptu, koju je spretni centafor Smederevaca  Zličić sproveo u mrežu.

Samo što je počeo nastavak, Lalatović je posle kornera u skoku  nadvisio svoje čuvare, ali je poslao loptu iznad prečke. U kontranapadu Aleksa Marković je kao na tacni uposlio usamljenog Kilibardu, ali je u situaciji jedna na jedan golman Beograđana izašao kao pobednik.

Hitronogi Kilibarda je pobegao svojim čuvarima u 55. minutu, uspešno asistirao Bojići, koji je to sigurno realizovao sa ivice peterca  i duplirao prednost Smedereva.

Pokušali su učenici Zorana Rendulića, trenera Rada, da bar stignu do počasnog pogotka, najpre preko Milosavljevića, a u samoj završnici i Gašića, čiji je snažni šut sa 16 metara golman Dobrić paradom izbacio u korner.

Sledeću proveru Smederevci imaju 16. februara, igraju u Vršcu gde se sastaju sa liderom Vojvođanske lige.

Foto: R.G.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!