Palančani u Čačku izgubili utakmicu u poslednja dva minuta

ČAČAK, 5. februar 2022 – U prvom kolu plej ofa Druge košarkaške lige Srbije Palančani su večeras doživeli porazu u dvorani kraj Morave u Čačku. U neizvesnoj završnici imali su šansu i da stignu do pobede. Kada košarkaši Mladosti nisu uspeli da preokrenu, Čačani su svoju šansu iskoristili i sa penala učinili da rezultat čak i ne odaje da je bilo drame na kraju: Železničar – Mladost 67:62 (17:13, 18:13, 16:24 i 13:12).

Prve dve četvrtine domaći su, moglo bi se reći, rutinski dobili. Mladost se prenula u trećoj, stigla i do izjednačenja, rešivši je u svoju korist sa 8 poena razlike

U poslednja dva minuta susreta ušlo se samo sa poenom prednosti za Železničar, Šparović je u dva navrata imao priliku da Palančanima donese vođstvo, ali… Umesto toga, posle lične u napadu Asanoviću je suđena i tehnička i bodovi su, što se Mladosti tiče, otišli niz Moravu.

Najefikasniji kod domaćih bio je Panić sa 16 poena, po 13 postigli su Marković i Šušić. Kod Palančana, 18 je postigao Stojanović, 16 je imao Nikolić, 13 Vitković. Što se individualnih učinaka tiče, impozantne su statistike Krsmanovića kod domaćina, koji je zabeležio čak 19 skokova, i Šparovića kod Mladosti, pored čijeg imena je upisano 13 asistencija.

Foto: KSS printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!