Mlađi razredi – neposredna nastava, stariji – kombinovano

20. januar 2022 – Tim za škole doneo je odluku da od 24. januara učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, a učenici od petog do osmog po kombinovanom modelu i ići će u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Za učenike srednjih škola nastava će, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

Za  vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski  za sve zaposlene, učenike i treća lica.

Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelјa učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole. Posebno je važno izbegavati masovna okuplјanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okuplјanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlјa“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlјe „Milan Jovanović Batut“ u nedelјi od 12.  do 19. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3074 (0.4%) obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2.8%, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!