Petorica Smederevaca u mladoj reprezentaciji Srbije u futsalu

SMEDEREVO,  10. januar 2022 – U Vrnjačkoj Banji je okupljanje mladih reprezentativaca Srbije do 19 godina, u okviru priprema za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo koje će u septembru biti održano u Španiji. Među 16 izabranika selektora Marka Gavrilovića najviše je Smederevaca, tu su Mateja Ćirka, Uroš Nikolić, Andrija Marjanović, Branislav Živanović i golman Daniječ Dičić.

Ćirka, Živanović, Paunović, Nikolić i Marjanović
Golman Dičić

Sa njima bi bio i Nemanja Paunović, ali on zbog bolesti propušta ovaj pripremni ciklus. Kao član stručnog štaba, u Vrnjačkoj Banji je njihov trener u KMF Smederevo Dragan Đorđević.

Dragan Đorđević

Da bi se naši u Španiji, među osam najboljih evropskih mladih reprezentacija, moraće da pobede na turniru na kome će im protivnici biti mladi Francuzi, Slovenci i Mađari. Srećna okolnost je je da če se te utakmice igrati baš u Vrnjačkoj Banji, na parketu hale „Vlade Divac“.

Ovaj de priprema, koji se sada sprovodi, predviđeno je da traje do 17. januara. Novo okupljanje će na istom  momci  imati od 2. do 11. februara, kada će imati priliku da se dokažu na turniru na kome će pored njih igrati selekcije Rumunije, Belorusije i Bosne i Hercegovine.

Foto/arhiva: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!