Velikoplanjanska Skupština u Novoj godini u novim prostorijama

VELIKA PLANA, 1. januar 2022 – Skupština opštine Velika Plana je dan uoči Nove godine prvi put sednicu imala u novoj skupštinskoj sali, koja je izgrađena u prostorijama nekadašnje zgrade katastra. Zdanje je obnovlјeno i u njemu će biti održavane sednice Skupštine opštine i raditi skupštinske službe. Time je prvi put u istoriji ove opštine lokalni parlament dobio svoje prostorije.

Pre tri godine, naime, krilo zgrade Opštine u ovom mestu, u kome je bila nekadašnja služba katastra, zatvoreno je za upotrebu, zbog opasnosti da će se objekat srušiti, jer su se na spolјnim zidovima pojavile velike pukotine.

Renoviranjem objekta izgrađena je skupštinska sala, kancelarija u kojoj se održavaju sednice Opštinskog veća i još tri kancelarije. Sala je opremlјena najsavremenijim sistemom za elektronsko glasanje.

U renoviranje zgrade uloženo je oko 17 miliona dinara, a još četiri su potrošena u instaliranje elektronskog skupštinskog sistema. Većinu sredstava obezbedilo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ranije su, podsetimo, sednice Skupštine opštine Velika Plana održavane u Domu omladine ili u gradskom bioskopu.

Informacija i foto: D. Marić

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!