Promocija novih smederevskih fudbalskih sudija

SMEDEREVO, 25. decembae 2021 – Prigodnom svečanošću u organizaciji Gradskog fudbalskog saveza na čelu sa predsednikom Zvezdanom Vrbanovićem i Izvršnog odbora SSO FS Smedereva, uz novogodišnji koktel, održana je promocija novih fudbalskih sudija.

Tokom dvomesečnog školovanja prezentujući svoja iskustva i pravila fudbalske igre, predavači su bili predsednik KUS-a i nekadašnje savezne sudije Zoran Mladenović, Radomir Ranković i Vladan Dačić.

Pred ispitnom komisijom koju su činili dugogodišnji mahač na Super ligi, Milan Milovanović – Bokser, jedan od prvih smederevskih sudija Jovica Životić i Goran Radivojević, našlo se 17 od 20 kandidata, među kojima i jedna devojka, Ana Vasić. Treba reći i da je u oprethodnoj grupi takođe bila jedna dama, Milena Đulejić, sada na listi FS Podunavskog okruga.

Pre svečanog uručenja uverenja o sticanju zvanja fudbalskih sudija Gradske lige i Okružne lige za pionire i kadete, skupu se obratio predsednik Gradske sudijske organizacije Goran Jovanović Zeka, inače dugogodišnji sudija u najvišem rangu takmičenja.

“Postala je tradicija da se okupljamo I družimo uoči novogodišnjih I božićnih praznika. iako u otežanim uslovima nastalih zbog korone, uspeli smo da tokom ove godine regrutujemio dve generacije mladih sudija. Verujem da ćemo u februaru imati još jednu grupu polaznika kako bismo ojačali našu organizaciju. Zahvalio bih se na nesebičnoj pomoći predsedniku Gradskog saveza Zvezdanu Vrbanoviću kao i Zoranu Mladenoviću, za više nego uspešnu obuku mladih sudija. Učinićemo sve da za ovu generaciju na proleće obezbedimo adekvatnu opremu, kako bi uz iskusne delegate počeli sa suđenjem”, rekao je Jovanović.

Nakon toga, uverenja o položenom ispitu novoimenovanim sudijama uručio je Zoran Mladenović, nekadašnji golman Smedereva i brojnih klubova, kasnije drugoligaški sudija, a sada kontrolor suđenja na srpskoligaškim terenima.

Foto: R. G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!