EU PRO Plus u Smederevu predstavlja javni poziv za projekte lokalne infrastrukture

SMEDEREVO, 22. decembar 2021 – EU PRO Plus program će u četvrtak, 23. decembra 2021. godine u u Regionalnom centru za profesionalni razvoj Smederevu u 11 časova održati info-sesiju o javnom pozivu za unapređenje lokalne infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionu Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije za koje je Evropska unija opredelila 3,4 miliona evra, saopšteno je danas.

Poziv je otvoren do 31. januara 2022. godine, a lokalne samouprave sa pravom učešća treba da konkurišu sa projektima koji će  unaprediti javne usluge kroz realizaciju infrastrukturnih projekata u oblasti zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja, sporta, kulture, javne uprave i komunalnih usluga. Pri izboru projekata posebna pažnja biće usmerena na poboljšanje uslova života pripadnika i pripadnica ugroženih grupa, kao i na oporavak od posledica kovida 19.

Lokalne samouprave po jednom projektu mogu da dobiju sredstva u visini od 42.000 do 170.000 evra, a treba da obezbede učešće u iznosu od minimum 15 odsto ukupne vrednosti projekta. Takođe, lokalne samouprave imaju pravo da konkurišu za dva projekta pod uslovom da je jedan ili oba iz oblasti zdravstva i/ili socijalne zaštite.

Više informacija o pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici Javni poziv za projekte lokalne infrastrukture. Zainteresovane lokalne samouprave mogu da prate i onlajn info-sesije koje će se održati preko Google meet platforme 24. decembra 2021. godine od 11 do 13 časova, na sledećem linku  i 12. januara 2022. godine  od 11 do 13 časova, na sledećem linku.

Aktivnosti EU PRO Plus programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa 40 miliona evra. Program, čiju realizaciju vodi Ministarstvo za evropske integracije,  ima za cilj da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.

Ilustracija: EU PRO Plus

Skorašnji članci

error: Content is protected !!