Drugo kolo Smederevske školske lige u streljaštvu

SMEDEREVO, 21. decembar 2021 – U nastavku Smederevske školske lige u streljaštvu, okupilo se više od 60 učenika osnovnih i srednjih škola iz Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane. Pobede u kategorijama pionira i pionirki ostvarili su Veljko Janković i Srna Aranđelović iz Smederevske Palanke, a u kategorijama juniora i juniorki Nikola Manojlović i Anđela Radojičić iz Smedereva, saopšteno je danas.

U drugom kolu Smederevske školske lige u streljaštvu, učestvovalo je više od 60 strelaca iz osnovnih i srednjih škola iz Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane, koji su članovi Streljačkih družina „Smederevo“ „Jasenica“ iz Smederevske Palanke i „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca. Pucalo se 20 dijabola serijskom vazdušnom puškom.

U najbrojnijoj kategoriji pionira pobedio je Veljko Janković, iz Osnovne škole „Radmila Šišković“ iz Smederevske Palanke, sa 172 kruga. Drugo mesto zauzeo je Veljko Prokić, iz OŠ „Radomir Lazić“ iz S. Palanke, sa 169 krugova, a treće Dimitrije Stojković, iz OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca, sa 165 krugova.

U kategoriji pionirki pobedila je Srna Aranđelović, iz OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke, sa 175 krugova. Emilija Marinković, iz iste škole, bila je druga sa 170 krugova, a treća Sofija Veljković, iz OŠ „Heroj Ivan Muker“, sa istim rezultatom (obe su imale iste serije, a s obzirom da se za generalni plasman sabira pet najboljih rezultata iz sedam kola, nije rađen plasman na osnovu broja centara).

Najbolji junior je bio Nikola Manojlović, iz Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“ iz Smedereva, sa 178 krugova. Marko Stojković, iz Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša“ iz Smederevske Palanke, bio je drugi sa 170 krugova. Treće mesto zauzeo je Nikola Ristić, iz Tehničke škole iz Smedereva, sa 168 krugova.

Najbolja juniorka je Natalija Jovanović, iz smederevske Gimnazije, sa rezultatom dana od 181 kruga, druga je Anđela Radojičić, iz MFŠ „Sveta Petka“,  sa 176 krugova, a treća Anđelija Velebit, takođe iz Gimnazije Smederevo, sa 172 kruga.

Ekipno, u kategoriji pionira, pobedili su učenici OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca (Dimitrije Stojković 165, Uroš Todorović 159, Novak Stanojević 152) sa 476 krugova, drugi su bili iz OŠ „Dimitrije Davidović“ iz Smedereva (Lazar Mladenović 158, Đorđe Tirnanić 156, Pavle Pejov 114) sa 428 krugova, a treći iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ takođe, iz Smedereva (Miloš Radmilović 159, Nemanja Dabulhanić 122, Adam Nabbagui 109) sa 390 krugova. U kategoriji pionirki bile su dve ekipe. OŠ „Olga Milošević“ iz S. Palanke (Srna Aranđelović 175, Emilija Marinković 170, Nina Marović 165) je bila prva sa 510 krugova, a druga OŠ „Branislav Nušić“ iz Smedereva (Milica Miljković 145, Saška Janković 143, Emilija Martinović 142) sa 430 krugova. U kategoriji juniorki samo je Gimnazija Smederevo imala ekipu, u sastavu: Natalija Jovanović 181, Anđelija Velebit 172, Natalija Stojanović, 168, ukupno 521 krug.

Liga će imati 7 kola, a pet najboljih rezultata računaće se za generalni plasman. Posle dva kola u generalnom plasmanu u kategoriji pionira vodi Mateja Popović iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz S. Palanke sa 340 krugova, a drugo i treće mesto zauzimaju učenici osnovne škole i istoimene Streljačke družine „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca: Dimitrije Stojković sa 324 i Uroš Todorović sa 322 kruga. U kategoriji pionirki prva dva mesta zauzimaju učenice OŠ „Olga Milošević“ iz S. Palanke: Srna Aranđelović sa 354 i Emilija Marinković sa 352 kruga. Treća je Sofija Veljković, iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz S. Palanke, sa 345 krugova. U kategoriji juniora vodi Marko Stojković, iz MEŠ „Goša“ iz S. Palanke, sa 338 krugova. Drugi je Nikola Ristić iz smederevske Tehničke škole sa 301 krugom, a treći Stefan Ivković iz smederevske Gimnazije sa 279 krugova. Prvo i treće mesto u kategoriji juniorki pripada učenicama naše Gimnazije: Nataliji Stojanović sa 330 i Sari Đurić sa 314 krugova. Druga je Anđela Stevanović, iz Elektro-tehničke škole „Vuk Karadžić“ iz S. Palanke, sa 324 kruga. Ekipno, u kategoriji pionira, prvo mesto pripada OŠ „Stanoje Glavaš“ Glibovac sa 950 krugova, drugo OŠ „Dimitrije Davidović“ Smederevo sa 869 krugova, a treće OŠ „Dr Jovan Cvijić“ Smederevo sa 791 krugom. U kategoriji pionirki OŠ „Branislav Nušić“ Smederevo je prva 827 krugova, a druga OŠ „Olga Milošević“ S. Palanka sa 510 krugova. U kategoriji juniorki za sada je samo jedna ekipa Gimnazije Smederevo sa 521 krugom.

Nastavak lige planiran je za januar sledeće godine, a završetak će biti na proleće 2022. godine. Ipak, ovi mladi strelci, još jednom će se okupiti pre kraja ove godine, u nedelju 26. decembra, na 18.  „Želetovom“ memorijalu.

Foto: Streljačka družina „Smederevo“

Skorašnji članci

error: Content is protected !!