Za neočišćena stakla i sneg na krovu kazne od 5.000 do 18.000 dinara

19. decembar 2021 – Meteorolozi najavljuju nove snežne padavine tokom naredne nedelje pa nije zgoreg podsetiti se da, osim posedovanja zimske opreme, vlasnici automobila u tom slučaju moraju da povedu računa i da sa sobom ne ponesu sneg. Ni na šoferšajbni, pogotovo ne tu, ali ni na ostalim staklima, pa ni na krovu. Jer i za to su predviđene kazne.

Ukoliko se uključite u saobraćaj, a da prethodno niste očistili sneg ili led sa svojih stakala, to može da vas košta 5.000 dinara. Istu kaznu možete da očekujete i ako su vam registarske tablice i svetla pokriveni snegom. Stvari se mogu dodatno zakomplikovati, a visina kazne može da bude veća ukoliko sa neočišćenim vozilom izazovete saobraćajnu . Ne računajući štetu, to može da vas košta još do 18.000 dinara.

E sad, a zašto je opasan sneg na krovu? I zašto se to kažnjava? Kod kočenja sneg sa krova može da se sruči na vetrobransko staklo i u potpunosti zakloni pregled vozaču. U takvoj situaciji može da dođe do panične reakcije vozača koja može za posledicu da ima saobraćajnu nezgodu. A i sneg sa krova automobila se tokom vožnje iz raznih razloga može razleteti i pasti na druga vozila, što takođe može da izazove reakcije koje bi mogle da se završe udesom.

Foto/ ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!