Škoda propala kroz asfalt u Omladinskoj ulici –  ’el su krtice, metro li je…

SMEDEREVO, 19. decembar 2021 – Juče je fotografija iz Smedereva, kako bi to ovi moderni tabloidni mediji kazali, „zapalila internet“. Fabia propala kroz asfalt, preksinoć u smederevskoj Omladinskoj ulici, kao pandan kamionu koji je nedavno doživeo takvu sudbinu u Beogradu, izazvala je lavinu duhovitih komentara.

„I Smederevo gradi metro“, „Put u središte zemlje II deo, Smederevo“, „A što su Beograđani bolji od nas“, „I Smederevo puno krtica“, „Smederevo manje od Beograda, zato je propao samo automobil, a ne kamion“ – samo su neki od komentara koji su pratili fotografije.
Oni kojima to nije bilo za šalu, osim vlasnika automobila, sigurno su i radnici, koji su morali, u inače neradni dan, da saniraju štetu na kolovozu i instalaciji.

Inače, za one koji nisu iz Smedereva, to je bukvalno na desetak metara od zgrade Policijske i Gradske uprave. Tuda je nekada prolazio Petrijevski potok, na svom putu u Dunav, pre nego što mu je tok zatrpan. Kada je svojedobno obnavljana Omladinska ulica mnogi stariji Smederevci su, znajući to, bili protiv uklanjanja popularne „kocke“, kojom je kolovoz bio pokriven. Ne iz sentimentalnih razloga, nego znajući da će postavljanje raznih instalacija, i posledična šupljina ispod ulice, na mestu gde je nekada bilo korito potoka, kad-tad moći da prouzrokuju nešto slično onom što se sada dogodilo. Nije imao ko da ih sluša. Sreća u nesreći je da prilikom ovog, na internetu tako duhovito komentarisanog događaja, nije bilo stradalih, pa ni veće štete. Tako šale nisu bile neumesne. Za razliku od postupka nadležnih, koji nisu slušali starije Smederevce, ili možda nisu ni znali predistoriju ovog poteza.

Foto: društvene mreže/privatna arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!