Železara Smederevo d.o.o. u stečaju i dalje najveći dužnik EPS-u

BEOGRAD/SMEDEREVO, 18. decembar 2021 – Nedavni problemi sa isporukom i snabdevanjem potrošača električnom energijom, potom i posledična kupovina struje iz inostranstva po daleko višim cenama,  ponovo su pokrenuli pitanje najvećih dužnika ovoj kompaniji. Železara Smederevo d.o.o. u stečaju već godinama je na neslavnom prvom mestu s dugom od više od 4,6 milijardi, ili tačno 4.659.796.056 dinara.

U tabeli koju je objavilo Javno preduzeće Elektroprivreda, kako se navodi u objašnjenju, ovaj iznos je prijavljen u stečajnu masu i dodaje, da je „od jula2016. godine kompletnu imovinu koja je bila u vlasništvu Železare Smederevo preuzeo novi vlasnik, New-Silkroad Holding Co Limited iz Kine, isti je nastavio da posluje pod novim imenom GBIS Group Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd i redovno izmiruje svoje tekuće obaveze“.

Inače, na listi najvećih dužnika na 17. mestu je JKP Vodovod iz Smederevske Palanke s dugom od oko 350 miliona ili tačno 354.153.329 dinara. Ima tu još zanimljivih firmi, javnih preduzeća, pa i gradskih uprava, uostalom pogledajte spisak:

Ako ne može lepo da vidite, jer zaista je sitno, mada dugovi i nisu baš, evo i linka na sajtu EPS-a za ovaj dokument.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!