Konkurs Međunarodnog bijenala umetničkog crteža i grafike u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 18. decembar 2021 – Memorijalna galerija „Dušan Starčević“ u Smederevskoj Palanci objavila je poziv zainteresovanima za učešće na petom Međunarodnom bijenalu umetničkog crteža i grafike. Rok za dostavljanje radova je 16. januar 2022.

Nastavljajući tradiciju prezentacije i promocije dela mladih umetnika, navodi se u konkursu, Memorijalna galerija „Dušan Starčević“organizuje 27. januara 2022. V Međunarodno bijenale umetničkog crteža i grafike s ciljem afirmacije crteža i grafike kao samostalnih likovnih disciplina, kao i podsticanje stvaralaštva u tom mediju umetničkog izražavanja.

Pravo učešća imaju profesionalni umetnici iz oblasti likovnih umetnosti, studenti kao i amateri bez ograničenja starosne granice, a radovi se dostavljaju lično ili poštom na adresu Memorijalna galerija „Dušan Starčević“, Sinđelićeva 9, 11420 Smederevska Palanka. Autor može poslati najviše 5 (pet) radova nastalih u poslednje dve godine. Dimenzije pojedinačnog lista jednog autora površinom ne može biti manji od formata A3 ni veći od formata B1.

Najkasnije dan pre dostavljanja radova autori su obavezni da elektronskom poštom na adresu memgaldusan@gmail.com dostave, biografiju, adresu, kontakt telefon i imejl, naziv rada kao i fotografije prijavljenih radova u JPG formatu, za štampanje kataloga.

Umetnički savet Galerije će izabrati radove i rezultati konkursa će biti objavljeni 20. januara2022. Izabrani učesnici će biti obavešteni e-mailom. Za sve informacije: memgaldusan@gmail.com, tel.060-3137388 Slađana Starčević.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!