Smederevska Palanka: Od januara niža cena vrtića za 50 odsto

SMEDEREVSKA PALANKA, 11. decembar 2021 – Na jučerašnjojsednici Opštinskog veća doneta je Odluka o umanjenju cene boravka dece u vrtićima na području opštine Smederevska Palanka. Tim povodom oglasio se predsednik opštine, Nikola Vučen. On je rekao da je ovo odluka na koju treba da budu svi ponosni budući da se radi o najmlađima na kojima svet ostaje.

-Danas smo na sednici Opštinskog veća doneli odluku, na koju ćemo svi biti ponosni jer  se radi o našim najmalađima, na kojima svet ostaje, a reč je  o smanjenju cene  boravka  dece u vrtićima za 50 odsto. Ova Odluka stupa na snagu od 1. januara 2022. godine, rekao je Vučen.

Kako se navodi, Opština Smederevska Palanka je jedina opština u Srbiji koja za prvorođenu decu iz lokalanog budžeta izdvaja po 120. 000 dinara jednokratne pomoći. Do petka je isplaćeno više od 12 miliona dinara za  prvorođene bebe.

Naime, Odluka koja je doneta na sednici Opštinskog veća korisniku usluga (roditelj), odnosno (drugi zakonski zastupnik deteta) koji izmiri obaveze od 1. do 20. u mesecu za prethodni mesec stiče pravo na umanjenje u iznosu od 50 odsto od  ekonomske cene usluge po detetu.

-To znači da trenutna cena od 6. 140 dinara biće umanjena za 50 odsto i iznosiće blizu 3.100 dinara, što će ujedno i biti najniža cena boravka dece u vrtićima u našem regionu, ističe Vučen.

Ovom odlukom obuhvaćeni su svi korisnici koji imaju dugovanja iz ranijeg perioda , a na ovaj način imaju mogućnost  da naprave sporazum o reprogramu duga u više mesečnih rata, bez kamate, sa PU „Čika Jova Zmaj“ najkasnije do 31. 12. 2021. godine.

-Poštovani sugrađani, dragi roditelji, proteklih nekoliko godina prošli smo kroz težak period. Godinama unazad deca i mladi, od strane lokalne vlasti,  bili su apsolutno zapostavljeni. Konsolidacijom našeg budžeta uspeli smo da obezbedimo sredstva koja će direktno uticati na poboljšanje života i životnog standarda svih naših sugrađana. Zajedno idemo u nove pobede, rekao je predsednik opštine na kraju svog obraćanja.

Foto: Opština Smederevska Palanka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!