Nije sve poskupelo, samo se čini, kaže Republički zavod za statistiku

13. novembar 2021 – Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u oktobru 2021, u odnosu na septembar ove godine, u proseku su povećane za 0,9 odsto, objavio je juče Republički zavod za statistiku. Ipak, cene u oktobru, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, veće su za 6,6 procenta, navodi se u istom saopštenju.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga. klasifikovanih prema nameni potrošnje, u oktobru 2021. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama Transport (1,8%), Odeća i obuća (1,6%), Hrana i bezalkoholna pića (1,3%), Stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,9%), Nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (0,6%). Rast cena je zabeležen i u grupama Restorani i hoteli i Obrazovanje (za po 0,5%), Alkoholna pića i duvan (0,3%), Rekreacija i kultura (0,2%) i u grupama Komunikacije i Zdravstvo (za po 0,1%), kažu iz RZS.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale, stoji u zaključku u njihovog saopštenja. Dakle, hvala Bogu, lokomotive nisu poskupele, mada…

Ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!