Združena operativno-taktička vežba na potesu Deliblatske peščare i Deliblata

KOVIN, 1. novembar 2021 – Prema scenariju MUP-a – Sektora za vanredne situacije-Odeljenja u Pančevu, a  u organizaciji i koordinaciji sa Štabom za vanredne situacije opštine Kovin u petak, 5. novembra, u periodu od 10 do 12 časova biće izvedena združena operativno-taktička vežba na potesu Deliblatske peščare i naseljenog mesta Deliblato.

S obzirom da je u sklopu vežbe planirano aktiviranje dela sistema za javno uzbunjivanje u Deliblatu, posebno se obaveštavaju meštani ovog naselja opštine Kovin da će u 10 sati, na početku vežbe, biti aktivirana sirena davanjem signala „opšta opasnost“, a na kraju, u podne – signal za „prestanak opasnosti“.

Takođe, s obzirom da će tokom vežbe biti angažovano više subjekata zaštite i spasavanja sa teritorije opštine: Vatrogasno-spasilačka jedinica, Hitna pomoć Doma zdravlja, Crveni krst Kovin, pripadnici policije, obaveštava se stanovništvo Deliblata da će u periodu od 10 do 12 biti u više navrata aktivirana zvučna i svetlosna signalizacija koju koriste pomenute službe prilikom intervencija.

Opština Kovin jedna je od učesnica Vežbe „Sistem 2021“ Sektora za vanredne situacije koja se izvodi istovremeno u mnogim gradovima i opštinama na području cele Srbije, sa ciljem uvežbavanja tehnika i procedura spasavanja i sinhronizacije svih subjekata zaštite i spasavanja na određenoj teritoriji.

Foto: Opština Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!