Orijnetirci Čelika u reprezentaciji Srbije – ponovo prvi na Balkanu

26. septembar 2021 – Ovog vikenda, na terenima Vučja kod Nikšića u Crnoj Gori, održano je Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji. Učestvovale su reprezentacije Srbije, Slovenije, Severne Makedonija, Albanije i domaćina Crne Gore, a nadmetalo se u četiri kategorije: pioniri, juniori, seniori i veterani. Šampion Srbije, PSK Čelik iz Smedereva dao je 14 reprezentativaca, njegovi članovi su i ovom prilikom bili okosnica reprezentacije, koja je branila titulu prvaka Balkana, osvojenu pre dve godine na Igmanu u Bosni i Hercegovini. Branila i odbranila.

U navedene četiri kategorije takmičile su ekipe iz država učesnica, ukupno 27 ekipa. Reprezentacija Srbije učestvovala je sa sedam ekipa, u čijim sastavima je bilo 29 takmičara.

Takmičenje se sastojalo od rešavanja zadataka iz topografije, iz prve pomoći u planini, vezivanja čvorova, teoretskih zadataka i dve trke. Dnevna trka je održana u subotu pre podne, a noćna uveče. Sabiranjem svih bodova ekipa u svim kategorijama, dobijen je pobednik Balkanskog prvenstva. I ovog puta, treći put u novijoj istoriji,  pobednik je reprezentacija Srbije, koja je tako odbranila titulu osvojenu pre dve godine. Reprezentacija Srbije, pobednik, sakupila je 7.255 bodova, drugoplasirana Slovenija 7.004 boda, treća Crna Gora 5.295 bodova, četvrta Severna Makedonija 4.705 bodova i petoplasirana Albanija koja je sakupila 815 bodova.

Plasman po kategorijama je pokazao dominaciju Srbije, koja je ostvarila pobede u pionirskoj, seniorskoj i veteranskoj kategoriji, dok je u juniorskoj drugoplasirana.

Pioniri: 1. Srbija sa osvojenih 725 bodova u sastavu: Sofija Nikolić, Ilija Milutinović, Anja Radosavlјević, Milica Vasilјević i Pavle Trkulјa; 2. Srbija 1 sa 690 bodova, a ekipa je bila u sastavu: Lazar Milutinović, Doris Nikolić, Marta Trajković, Dunja Radojević i Mina Vučković. 3. Crna Gora sa 640 bodova.

Juniori:1. Slovenija 1 .1125 bodova; 2. Srbija sa 1095 bodova, a ekipa je bila u sastavu: Nemanja Vasilјević, Robin Nikolić, Momčilo Kralј i Velјko Delić; 3.  Slovenija 2 sa 1085 bodova.

Seniori: Pobednik i osvajač zlatne medalјe je Srbija 1 sa ostvarenih 1.590 bodova, a ekipu su činili: Dejan Nikolić, Mihajlo Radinović, Marko Grujić i Dimitrije Adžić. 2. Slovenija 2 sa 1.535 bodova i treća Crna Gora sa 1.475 bodova. Druga ekipa Srbije osvojila je šesto mesto sakupivši 1.235 bodova.

Veterani: Pobednik i osvajač zlatne , četvrti put zaredom je ekipa Srbije 1, koja je u stvari prva ekipa veterana Čelika. Pobednik je sakupio 1.055 bodova, a nastupio je u standarnom sastavu: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić. 2. Slovenija 1 sa osvojenih 1.035 bodova, a trećeplasirana je ekipa Severne Makedonije sa osvojenih 1005 bodova. Druga ekipa Srbije osvojila je peto mesto sakupivši 865 bodova.

Tako su ekipe Srbije osvojile tri zlatne i dve srebrne medalјe i potvrdile dominaciju u planinarskoj orijentaciji na nivou Balkana.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!