Na hipodromu u Velikoj plani posle više od deset godina održane trke

VELIKA PLANA, 26. septembar 2021 – Danas su na gradskom hipodromu u Velikoj Plani održane konjske trke. To je prvi put posle više od jedne decenije da ovim pomoravskim gradom „konji ponovo jure“. Pred oko 1.500 gledalaca, konji i jahači nadmetali su se u pet disciplina, na stazi dugoj 1.600 metara. Organizator trka je bio lokalni konjički klub KOS, a pokrovitelј Opština Velika Plana.

U kategoriji grla od tri godine domaćeg odgoja, sa zaradom do 200 evra, pobedilo je grlo Dinamit,  vlasništvo Milana Tasića, sa vozačem Draganom Filipovićem.  Drugo mesto pripalo je grlu Buzzib boy Dobrice Stojkovića, čijom dvokolicom je upravlјao sam vlasnik. Treći je Inter star M.P. Miroslava Pavlovića, koji je i upravlјao dvokolicom.

Za sva grla od tri i više godina, sa zaradom do 700 evra, pobedilo je grlo Ninna, Bojana Kovačevića. Konjem i dvokolicama upravlјao je Miloš Kovačević. Drugo mesto pripalo je je grlu Juliet cortina, vlasnika Jovice Ostojića. Treća na cilј je stigla Havana N.M. Nenada Kovačevića.

Treći pobednički pehar, namenjen za sva grla domaćeg odgoja, stara najmanje tri godine, koja su na trkama zaradila do 1.500 evra , pripao je vlasniku i vozaču Miodragu Dimitrijeviću i njegovoj Loreti. Drugo je bilo grlo Let me dream Tomislava Petrovića, koji je danas i upravlјao dvokolicom a treće grlo Alisa M.N. vozača i vlasnika Predraga Matejića.

Četvrtu trku, za grla iste starosti, koja su na dosadašnjim trkama osvojila nagrade u iznosu do 3.000 evra osvojio je Ivan Milenković, sa dvokolicom koju je vuklo grlo Larisa, a kojom je upravlјao Nikola Pejić.Drugo mesto pripalo je Novici Stojadinoviću, sa grlom If  at.  Treći su Dimitrije Tadić, sa grlom Silverado i vozačem Jocicom Ostojićem.

U glavnoj trci dana prvo mesto osvojio je Novica Đorđević, sa grlom Ironwil i vozačem Jovicom Ostojićem. Drugo mesto osvojilo je grlo Rite key vlasnika Đorđa Brzovana, sa vozačem Nenadom Trajkovićem, dok je treće na cilј stiglo grlo Filante de digeon vlasnika Novice Đorđevića, koji je i upravlјao dvokolicom.

Tekst i foto: D. Marić, objavljeno na: srbijaisrpska.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!