Vođstvo, šanse, neiskorišćen penal i na kraju stiže kazna – 1:1

ARILJE, 28. avgust 2021 – Fudbaleri Smedereva su danas gostovali u Arilju i nije mnogo nedostajalo da se odande vrate sa sva tri boda. Vodili su, a kada nisu realizovali penal da prednost podebljaju, domaćin je pred kraj utakmice izjednačio; Budućnost – Smederevo 1924 1:1 (0:0).

Prvo poluvreme prošlo je u ispitivanju snaga, što se Smederevaca tiče, vredi izdvojiti jedino pokušaj Piplice u 29. minutu, dok je za domaće šutirao levi bek Bugarčić, ali malo iznad gola.

U nadoknadi prvog poluvremena Smederevo je imalo još jednu priliku; Stanić se probio levoj strani šutirao, Bojić je uklizao u pokušaju da prosledi loptu ka mreži, ali je bio kratak.

Na početku drugog dela utakmice trostruka izmena u ekipi Smedereva. Ušli su Alentijev, Stanković i Radović i već u 52. minutu Smederevci stižu do vođstva. Bojić je probio po desnoj strani, a loptu je sačekao Stanić na drugoj stativi i sproveo je u mrežu.

Domaći kao da su bili zbunjeni posle vođstva Smedereva, koje je nastavilo da napada. U 60. minutu Luka Lukić je bio brži od golmana domaćih Stjepanovića, koji ga ruši, a sudija pokazuje na belu tačku. Vukadin šutira ali ga Stjepanović „čita“ i brani mu udarac.

U nastavku susreta bila je očigledna želja Smederevaca da što pre postignu drugi gol, ali je nedostajao završni udarac. S druge strane, Budućnost je imala tek par šuteva koje je Tasić lako branio.

I onda, kako to obično biva, domaćin je kaznio propuste Smederevaca. U 84. minutu Vulević je prošao Stankovića i centrirao, a Nikolić nadskočio Maksimovića i pogodio nebranjeni deo gola.

Do kraja utakmice Smederevo je napadalo u pokušaju da povrati vođstvo i osvoji sva tri boda, ali bez rezultata.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!