Vasko Bračinac pobednik Šalinačkog kupa u jedrenju i ove godine

SMEDEREVO, 28. avgust 2021 – Vasko Bračinac, član Jedriličarskog kluba Smederevo, ponovio je prošlogodišnji uspeh i zaslužio novi pehar kao sveukupni pobednik trećeg Šalinačkog kupa u jedrenju za najmlađe takmičare.

Photo credit: sailing-serbia.com – Miloš Dobrosavljević

Na Šalinačkom jezeru kod Smedereva danas je održano takmičenje za najmlađe jedriličare u klasi Optimist. Iako vremenski uslovi nisu bili najpoželjniji, organizatori su se potrudili da i ovo sve ostane u lepoj uspomeni deci koja su tek počela da se bave jedrenjem.

Član Gradskog veća u Smederevu, zadužen za resor sporta, Saša Branežac, najuspešnijim mališanima je uručio priznanja. Pored pomenutog Bračinca, sveukupnog pobednika i ovog, trećeg po redu Šalinačkog kupa, koji je osvojio zlato u konkurenciji starijih početnika, srebro je pripalo Galini Pavlović, takođe iz Jedriličarskog kluba Smederevo, a bronzana medalja Todoru Šijanu iz Nautičkog kluba Palilula iz Beograda. Kod mlađih početnika, prvo mesto je osvojio Gregor Živković, Jedriličarski klub Ada Beograd, drugi je bio Dušan Milčić, Nautički klub Palilula i treće mesto je osvojila Višnja Aleksandrov, Jedriličarski klub Smederevo.

Učesnici Šalinačkog kupa u Muzeju

Od ove godine, uvedeno je i match race nadmetanje za veterane, takođe u klasi Optimist, jedinstveno do sada u Srbiji, a titulu najuspešnijeg takmičara u ovoj kategoriji je odnela Ana Miščević iz beogradskog Jedriličarskog kluba Ada, kojoj je pripao i pehar.

Po tradiciji, gosti su nakon takmičenja obišli Muzej i Smederevsku tvrđavu, kako bi se upoznali sa istorijom i kulturom drevnog grada na Dunavu.

Za uspomenu; pobednik, nosioci medalja i učesnici 3. Šalinačkog kupa

Skorašnji članci

error: Content is protected !!