Selima do pola miliona bespovratno za organizovanje Miholjskih susreta

14. avgust 2021 – Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“, na koji zainteresovana sela mogu da se prijave do 3. septembra.

Za ovaj program su u republičkom budžetu opredeljena sredstva od 43 miliona dinara, a po jednoj prijavi moguće je dobiti najviše 500.000 dinara.

Na konkurs mogu da se prijave jedinice lokalne samouprave iz cele Srbije, koje same osmišljavaju program, trajanje i mesto održavanja manifestacije „Miholjski susreti sela“, a ona bi trebalo da bude održana  od 1. oktobra do 31. decembra.

Cilj održavanja ove manifestacije jeste obogaćivanje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.

Predviđeno je da aktivnosti stanovništva sela na „Miholjskim susretima sela“ budu iz oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština, održavanja sportskih takmičenja, promovisanja očuvanja i unapređenja starih zanata, izrade umetnina i predmeta domaće radinosti.

Detalje javnog poziva, uslove i obrazac prijave možete da pronađete OVDE:

Foto: commons.wikimedia.org

Skorašnji članci

error: Content is protected !!