Sa gostovanja u Gornjem Milanovcu Smederevo se vraća sa sva tri boda

GORNJI MILANOVAC, 14. avgust 2021 – Premijernu utakmicu novog prvenstva Srpske lige Zapad fudbaleri Smedereva su u Gornjem Milanovcu završili s tri boda na kontu, a da tako bude pomogao im je domaćin autogolom; Takovo – Smederevo 1924 0:1 (0:0).

Po teškom vremenu, na lošem terenu, u prvom poluvremenu viđena je velika borba na sredini terena, ali bez opasnih situacija, da bi u nadoknadi prvog vremena Bojić odlično izveo slobodan udarac, ali je golman Takova Košanin loptu izbacio u korner.

U drugom poluvremenu mnogo bolja igra obe ekipe. U 54. minutu odličan šut Luke Lukića iskosa sa desne strane, a Košanin je ponovo bio odličan.

Posle kornera, Mladenović je šutirao glavom, ali lopta koja je već viđena u golu Takova pogađa stativu.

Trenutak odluke se desio u 70. minutu; Nemanja Mladenović je ubacio loptu u šesnaesterac sa svoje polovine, na nesreću domaćih, Grković je udara glavom tako da je prevario istrčalog Košanina i pogodio sopstvenu mrežu.

Moglo je Takovo do poravnanja vrlo brzo. U 72. minutu je igrač domaćih Pavlović vrlo dobro šutirao, ali je Tasić na golu Smedereva bio odličan.

I Smederevo je imalo šanse da duplira vođstvo, kada je Stanićev šut završio tik pored stative u 80. minutu.

Da se gosti iz Gornjeg Milanovca vrate sa celim plenom nemali doprinos dao je i Maksimović koji je padom pred loptu u 87. minutu izblokirao Pavlovića, pa je tako Smederevo srećno ali zasluženo stiglo do bodova na startu novog prvenstva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!