Zorana i Jasmina bez plasmana u finale vazdušnim pištoljem u Tokiju

TOKIO, 25. jul 2021 – Velika očekivanja od naših strelaca, posle jučerašnjeg dana i srebra Damira Mikeca, na žalost, danas nisu uspele da ispune Zorana Arunović i Jasmina Milovanović, ranije dugogodišnja članica Streljačke družine Smederevo, u disciplini vazdušni pištolј 10 metara. Zorana je kvalifikacije završila na 17. mestu, a Jasmina je bila 33.

Što se tiče Jasmine Milovanović, ona može biti zadovolјna debijem na Olimpijskim igrama. U prvoj seriji je „upucala“ 96, u poslednjoj čak 97, ali su „srednje“ tri bile problem i ostala je bez mesta u top 30.

Arunovićeva je bila jedna od favoritkinja da se plasira u finale, dobro je krenula, ali je u finišu takmičenja popustila i ostala bez šanse da se bori za medalјu. Prve tri serije su joj bile veoma dobre (96, 97 i 96), ali je u poslednje tri imala slabiji učinak.

Takmičenje u Tokiju nije završeno za naše strelkinje, koje će se u narednim danima takmičiti u disciplinama brza i precizna palјba, kao i u miksu.

Inače, loš dan kompletirali su Milenko Sebić i Milutin Stefanović koji nisu uspeli da obezbede plasman među osam najbolјih u disciplini vazdušna puška na 10 metara. Sebić je završio kao 31, a Stefanović kao 38.

Foto: Olimpijski tim Srbije Twitter

Skorašnji članci

error: Content is protected !!