Niz promašaja kumovao porazu Smederevaca u Beogradu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 24. jul 2021 – Fudbaleri Smedereva danas, posle većeg broja  promašenih šansi, boljem od  poraza u pripremnoj utakmici protiv BASK-a u Beogradu nisu mogli ni da se nadaju; BASK – Smederevo 1924  3:1 (1:0).

U duelu dva srpskoligaša domaćin je od početka utakmice imao prividnu inicijativu, ali su prvi ipak pripretili gosti; sa ivice kaznenog prostora Nešović je prizemnim udarcem primorano golmana BASK-a Lazarevića da krajnjim naporom sačuva svoju mreži.

Još bolju priliku nešto kasnije imao je Plećić, kada je zaobišao i golmana domaćih, ali je otišao isuviše ulevo i šansa je propala.

U završnici prvog dela Grgić se probio po levom boku, a precizan povratni pas Piplica je sproveo sa pet metara u mrežu gostiju iz Smedereva.

Samo što je počeo nastavka susreta, zapaženi Grgić iz povoljne situacije prebacio je okvir gola, da bi potom nakon greške Panića Kašić srušio Kašikovića, a sa bele tačke Grgić je duplirao vođstvo domaćih.

U 55. minutu sa ivice kaznenog prostora Petković je neodbranjivim šutem pogodio gornji levi ugao gola Smederevaca i doneo BASK- u, ispostaviće se, nedostižnu prednost, mada je pet minuta kasnije, nakon asistencije Stankovića, Bojić je uspeo da smanji vođstvo domaćih.

Kolosalnu priliku da ublaži poraz u 67. minutu imao je Plećić, ali je njegov udarac završio kraj same stative., a šanse da ublaže poraz, da se možda Smederevo sa ovog gostovanja vrati neporaženo, propustili su i Bojić i Stanković.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!