Nagrada „Pera Todorović“ za najbolji feljton Dragoljubu Stevanoviću

SMEDEREVSKA PALANKA, 22. jul 2021 – U novinarskoj kući “Pera Todorović”, u Vodicama kod Smederevske Palanke, juče je održana svečanost dodele nagrade za najbolji feljton. Ovogodišnji dobitnik je novinar „Politike“ Dragoljub Stevanović za seriju tekstova „Ivan Vdović VD i 40 godina od novog talasa“, koji je izlazio u nastavcima od 17. februara do 3. marta ove godine.

U Stevanovićevom feljtonu predstavljen je život bubnjara Ivana Vdovića i drugih mladih umetnika koji su činili zametak novog talasa. Od đaka prvaka, gimnazijskih dana u kojima počinje da svira bubnjeve u grupi „Limunovo drvo”, potom bendova „Šarlo akrobata” i „Katarina druga”, feljton svedoči o ovom beskrajno talentovanom mladom muzičaru, ali i generaciji muzičara i bendova tog vremena, sklonosti ka porocima i preranoj smrti 31. godišnjeg Vda.

„Dok sam pisao ovaj feljton vodio sam se sugestijom koju je Ivica Vdović, osvrćući se na period ’Šarla akrbate’ početkom 80-ih dok je stvarao sa Milanom Mladenovićem, rekao: „Sve što smo radili da bi ispali pametni ništa nam nije uspelo, a sve što smo radili iz srca sve nam je uspelo?”, rekao je Stevanović primajući nagradu, koju mu je uručila Olivera kovačevi, predsednica žirija, urednica na RTS-u.

Foto: palankadanas.com printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!