Dušan četvrti, Anđela osma na Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem

NOVI SAD/SMEDEREVO, 19 jul 2021 – Anđela Radojičić osvojila je osmo mesto u disciplini trostav malokalibarskom puškom, a Dušan Bojić četvrto u disciplini pištolј slobodnog izbora na juniorskom državnom Prvenstvu malokalibarskim oružjem, koje je ovog vikenda održano u Novom Sadu.

Na svom prvom državnom prvenstvu, u disciplini trostav malokalibarskom puškom, članica Streljačke družine Smederevo Anđela Radojičić se, sa rezultatom od 1.136 krugova ,plasirala kao osma u finale, koje je takođe, završila kao osmoplasirana. Medalјe su podelile Teodora Vukojević iz Strelјačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca – zlatnu, Anja Knežević iz SK Novi Beograd – Ušće srebrnu i Marija Kolarević iz Strelјačke družine Novi Sad 1790 bronzanu. Druga predstavnica SD Smederevo u u ovoj disciplini, Ivona Bojić, plasirala se na 30. mesto sa 1.044 kruga.

U disciplini pištolј slobodnog izbora smederevski strelac Dušan Bojić zauzeo je četvrto mesto. Bojić je imao isti broj krugova kao i trećeplasirani Stefan Kešišjan – 493, ali je pančevački strelac imao veći broj unutrašnjih centara, tako da mu je pripala medalјa. I zlatna i srebrna medalјa otišle su Pančevcima, braći Marku (503 kruga) i Velimiru Ninkoviću (498 krugova).

U kategoriji juniora Lazar Subotić se plasirao na dvanaesto mesto sa 1.060 krugova.

Ovim Prvenstvom Srbije za juniorezavršena je ovogodišnja sezona malokalibarskim oružjem za strelce u međunarodnom programu.

U avgustu, od 4. do 11, u Kampu perspektivnih strelaca Srbije, boraviće Anđela Radojičić i to će biti njeno prvo učešće u ovom kampu standardnim vazdušnim oružjem, koji tradicionalni organizuje Strelјački savez Srbije, pod patronatom Ministarstava omladine i sporta Republike Srbije.

Pošto je sezona za strelce iz međunarodnog programa završena za njih sledi letnji odmor, ali Strelјačka družina Smederevo nastavlјa sa aktivnostima na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali. U Letnjoj školi strelјaštva osnove gađanja serijskom vazdušnom puškom savladava više od 50 polaznika, dok više od 20 strelaca iz prethodnih generacija Škole strelјaštva trenira i takmiči se u okviru Letnje lige u strelјaštvu serijskom vazdušnom puškom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!