Održana 22. Kosidba na Plavincu, ovoga puta revijalnog karaktera

SMEDEREVO, 4. jul 2021 –  Na jednom od najlepših predela Smedereva, u Goranskom gaju, danas je održana tradicionalna Kosidba na Plavincu, 22. po redu. Kosidba je i ove, kao i prošle godine, zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom, imala revijalni karakter. I pored toga, iz bliže i dalje okoline, okupilo se više od 70 kosača, među njima i Slaviša Pupovac iz Pljevalja, višestruki pobednik ove smotre. Njemu je, uz himnu kosača, pripala čast da podigne zastavu ove nadaleko čuvene manifestacije.

Sve takmičare je sa detaljima kosidbe upoznao kozbaša Nikola Milivojević, a dobrodošlicu im je poželeo Dragan roga, predsednik Udruženja kosača Plavinac.

– Dragi kosači, uvaženi gosti i cenjeni sugrađani, veliko mi je zadovoljstvo što ste svojim prisustvom uveličali ovu kosidbu, iako zbog epidemijske situacije nema takmičarski karakter. Ne mogu a da vas ne podsetim da smo pre dve godine imali 207 takmičara iz 40 gradova i više država, što je, preka nekim informacijama, evropski rekord. Ubeđena sam da će lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom Jovanom Bečom uspeti da reši neke imovinsko-pravne odnose i da će ovo biti jedan od najlepših delova grada, koji i sada posećuju naši sugrađani i ne mali broj turista – rekao je, između ostalog Dragan Rogan.

Skupu su, pored ostalih, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, a sve prisutne pozdravila je i poželela dobro druženje i kosačima uspešnu kosidbu zamenica gradonačelnika Marija Marković Stavrić.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!