Na osmom Teatru u Tvrđavi, od petka do utorka, šest predstava

SMEDEREVO, 3. jul 2021 – Osmo izdanje ambijentalnog pozorišnog festivala Teatar u Tvrđavi biće održano od 9. do 13. jula, a publika će, na sceni u Malom gradu, biti u prilici da vidi šest predstava.

Prvo će u petak nastupiti ansambl Pozorišta na Terazijama sa mjuziklom „Cigani lete u nebo“, motivima pripovetke „Makar Čudra“ Maksima Gorkog, a u režiji Vladimira Lazića.

Dan kasnije, u subotu, 10. jula , Atelјe 212 će izvesti „Čekaonicu“, u kojoj, u režiji Borisa Liješevića, igraju Nebojša Ilić, Bojan Žirović, Branka Šelić i Jelena Trkulјa.

Za nedelju je predviđeno prikazivanje porodične predstave za decu i odrasle „Čiča Mičinog pozorišta“ „Tri musketara“, od 19 sati, da bi od 21 čas na sceni u Malom gradu Teatar Vuk izveo „Ajnštajnovu izdaju“, koju je po tekstu Erika Emanuela Šmita u režiji Andree Ade Lazić, a igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski, Jovan Jelisavčić.

Pozorište mladih Novi Sad i Gradsko pozorište Bečej 12. jula izvešće „398 stepenika“, po čuvenom delu Patrika Barlou. Reditelј je Igor Pavlović, igraju: Ivan Đurić, Aleksandra Pejić, Danilo Milovanović, Igor Greksa.

Poslednjeg dana festivala, u utorak 13. Jula, na sceni će biti „Violine, daire i pegla“, koprodukcija Puls teatra, Pozorišta Slavija i Kulturnog centra Pančeva. Predstavu po delu Nikolaja Kolјade režirao je Stevan Bodroža.

Cena ulaznice za svaku od predstava je 300 dinara, osim za mjuzikl „Cigani lete u nebo“, za koju je ulaz 1.000 dinara. Za predstavu „Tri musketara“ ulaz je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!