Letnja kampanja – akcija dobrovoljnog davanja krvi u Smederevu

6. jun 2021 – U utorak 1. juna počela je Letnja kampanja  koju 17. godinu za redom organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije. Tokom naredna četiri meseca 43 grada i opštine u Beogradu i Srbiji, na preko 350 akcija, nadmetaće se za prestižnu titulu „Šampion solidarnosti“. Smederevo, kao i ranijih godina učestvuje u kampanji, akcija je i ovog ponedeljka u Centru za kulturu od 9 do 15 časova.

Tokom prošlogodišnje Letnje kampanje, kada je pandemija korona virusa bila u jeku, mnogi su morali da odlože davanje krvi zbog bolesti ili izolacije. Organizatori kampanje se nadaju da će ove godine veći broj građana moći da se priklјuči akcijama u svojim sredinama i donira krv.

Kontinuirano prikuplјanje dovolјnih količina krvi, minimalno 350 jedinica svakoga dana, u letnjem periodu je izuzetno težak zadatak i jedino zajedničkim snagama možemo  uspešno da odgovorimo na ovaj izazov, navodi se u saopštenju koje je izdato ovim povodom, uz poziv građanima da se priključe Letnjoj kampanji i dobrovolјno daju krv u svom gradu ili opštini.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!