Bokserski klub Despot nagradio osvajače medalja na prvenstvu Srbije

SMEDEREVO, 1. jun 2021 – Na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu za mlađe kategorije, održanom u Lazarevcu, nade BK Despot su osvojile dva odličja. U konkurenciji 198 takmičara, pionira, kadeta i juniora, smederevskim mladim bokserima pripala je jedna zlatna i jedna srebrna medalja.

Kadet Branislav Marković, u kategoriji do 50 kilograma, posle dvodnevnog nadmetanja, u finalu je bio uspešniji od vršnjaka iz Pirota i tako se okitio najsjajnijom medaljom. Nešto mlađi kadet Nikola Maksimović, u kategoriji do 40 kilograma, takođe je došao do same završnice, ali je morao da se zadovolji srebrnom medaljom, pošto je u finalu na poene izgubio od rivala iz Lebana.

Tim povodom, predsednik kluba Zoran Mladenović sa najbližim saradnicima priredio je prijem za osvajače medalja i uručio im skromne poklone i nagrade.

– Ponosni smo na vas što ste u izuzetno jakoj konkurenciji dostojno reprezentovali naš klub i grad Smederevo. To je još jedan dokaz da se u klubu, sa trenerima Zoranom Spasićem, Veliborom Lazićem I Slobodanom Pušonićem, značajna pažnja posvećuje radu sa dečacima i devojčicama  koje su naša budućnost – istakao je Zoran Mladenović.

Posle zlatne medalje Nemanje Gavrilovića na nedavnom Balkanskom prvenstvu Zagrebu, uspeh mladih kadeta se uklapa u obeležavanje desetogodišnjice postojanja kluba, čije je osnivač, i jedan od najuspešnijih trenera u Srbiji, Bojan Arsić.

– Ušli smo u ozbiljnu priču sa Bokserskim savezom Srbije i predsednikom ove organizacije Nenadom Borovčaninom da se od jeseni uključimo u prvoligaško takmičenje. Imamo zaista sjajne borce, poput Gavrilovića, Grmuše, Pavlovića, Savića i Rajčića, koji su naši članovi na pozajmici u drugim klubovima. S njima i još nekoliko pojačanja iz Smederevske Palanke imali bismo sastav za sam vrh tabele. Očelujemo podršku i lokalne samouprave, kako bismo obeležavanjem decenije postojanja ponovo afirmisali plemenitu veštinu u našem gradu – kaže Mladenović.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!