U Požegi četiri penala i gol za pobedu domaćih u nadoknadi vremena

POŽEGA/SMEDEREVO, 30. maj 2021 – Smederevci su danas imali težak zadatak, da u Požegi, u susretu sa Slogom, koja se pokazala kao ubedljivo najbolji tim srspkoligaškog zapada, izbore dobar rezultat. Izgubili su, ali se nisu obrukali, naprotiv; Sloga – Smederevo 1924 3:2 (2:1).

Pre početka meča kapiten Smedereva Stanić buketom cveća čestitao je Slogi prvo mesto u Srpskoj ligi Zapad. Sloga poslednje kolo dočekuje sa 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Jedinstva i odavno je obezbedila učešće u baražu za popunu Prve lige.

Domaći su poveli već u 5. minutu; odlični Jovanović je odigrao povratnu loptu Šarčeviću, a ovaj precizno šutirao u desni ugao golmana Dobrića, koji je danas menjao povređenog Ćirića. Samo dva minuta kasnije već je 1:1. Posle prodora Stanić je srušen u šesnaestercu domaćih, glavni sudija Nikola Petrović pokazuje na belu tačku, a precizan je Vukadin.

Usledila je potom borba na sredini terena i inicijativa Sloge, koja je nagrađena penalom u 27. minutu, kada je  Mladenović srušio Jovanovića. Izveo ga je Plazinić, ali je šutirao preko gola. No, tu nije bio kraj penalima u prvom poluvremenu; posle kornera u 32. minutu lopta pogađa u ruku Radovića. Ponovo udarac sa bele tačke za Slogu, ponovo Plazinić, ali je ovoga puta bio precizan.

Počinje drugo poluvreme i posle sedam minuta novi penal, sada za Smederevo. Oboren je Obrenović u šesnaestercu domaćih, a sada je Stanić pogodio mrežu iz kaznenog udarca.

Smederevo je nakon izjednačenja čak imalo više od igre, Sloga se u tim trenucima orijentisala na kontra napade. Trener domaćih je potom izvršio nekoliko izmena, očigledno sa namerom da odmori najbolje igrače za baraž koji ih očekuje po završetku prvenstva.

U nadoknadi vremena prvo je Smederevo imalo šansu da dođe do pobede, ali Obrenović ne koristi asistenciju Luke Lukića. Nakon kornera koji je izveo Ninković lopta je izašla van terena, a domaći kreću u kontru. Vukadin klizećim startom to seče, ali lopta stiže do Ristića, koji proigrava mladog Tošića, a ovaj je šalje lspod Dobrića, za radost domaćih.

Smederevo u poslednjem kolu dočekuje Trepču. Mada je sada šesto na tabeli, da bi se osiguralo od ispadanja, jer niko ne zna šta sve može da se desi sa reorganizacijom fudbalskih takmičenja, samo osvajanjem bodova može da prebrine sve brige.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!