Za zamenu stolarije građanima na konkurs se javilo 88 opština

26. maj 2021 – Od ove godine država i građanima subvencioniše zamenu zastarele stolarije i prelazak na grejanje čistijim energentima. U ponedeljak je završen je konkurs za gradove i opštine, a ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je jutros, gostujući u programu RTS-a, kazala da je konkurisalo 88 gradova i opština, a 74 ima kompletnu dokumentaciju. S obzirom da Srbija ima 145 opština i 28 gradova, plus Beograd, ostaje da se vidi ko će dobiti sredstva, ali i čija dokumentacija je na konkurs stigla nekompletna, kao i ko uopšte nije konkurisao. Bez suvišnih „zašto“.

Sve će ići preko nove Uprave za energetsku efikasnost, koja počinje da radi idućeg meseca. U prvoj fazi pomoć dobijaju lokalne samouprave. Sledi javni poziv kompanijama koje će učestvovati u radovima na zameni stolarije i fasadama i on će biti raspisan za deset do 15 dana. Poziv za građane očekuje se sredinom juna.

Jedinice lokalne samouprave u narednih nekoliko dana trebalo bi da raspišu dva javna poziva. Očekuje da će konkurs za kompanije biti raspisan za nekih deset do 15 dana, a konkurs za građane sredinom juna, a prvi ugovori trebalo bi da budu potpisani u julu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!