Ekipa Radinca sveukupni pobednik Seoskih sportskih igara

RADINAC, 21. maj 2021 – Savez sportova Smederevo, uz pomoć lokalne samouprave, a po preporuci krovne kuće – Saveza sportova Srbije, organizovao je danas prve Seoske sportske igre. Na terenima OŠ „Ivo Andrić“ u Radincu nadmetali su se meštani svih uzrasta iz Vranova, Binovca, Vučaka i Radinca. Kada su sabrani rezultati, za sveukupne pobednike proglašeni su Radinčani.

– Na inicijativu Saveza sportova Srbije prihvatili smo akciju Seoskih sportskih igara, mada smo ih mi organizovali i prošle godine, pre korone. Posle ovog sledi međuopštinsko, potom i republičko takmičenje, a najbolja seoska sredina dobiće teren za male sportove. Naredne godine verujem da ćemo imati neuporedivo više vremena za pripreme i znatno veći broj takmičara – kazao je na otvaranju Igara Miloš Milosavljević, predsednik Saveza sportova Smederevo.

Takmičenje se odvijalo u više disciplina; poligon spretnosti (pobednik Radinac), skok iz mesta (Radinac), bacanje kamena s ramena (Vranovo), obaranje ruku (Binovac), nadvlačenje konopa (Vranovo). Posebno zanimljivo bilo je rvanje i to u tri kategorije, a najuspešniji su bili predstavnici Vranova. Radinčani su dominirali u malom fudbalu, odbojci i šahu i sa ukupno osvojena 82 boda u 9 disciplina zaslužili titulu sveukupnih pobednika. Isti broj poena imali su i Vranovci, ali pošto nisu imali u svojim redovima takmičarke, kako predviđaju propozicije, njima je pripalo treće, dok je Binovac, iako je osvojio 79 bodova, zauzeo drugo mesto.

Nagrade i pehare, u trajno vlasništvo, uz zahvalnost svim takmičarima za vitešku borbu tokom nadmetanja, uručio je Jovan Beč, gradonačelnik Smedereva,

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!