U kafićima s baštama dva metra između stolova, 9 kvadrata po gostu…

4. april 2021 – Nove mere, koje je u petak doneo Krizni štab, na snazi će biti od ponedeljka u 6 časova ujutro, saopštila je večeras Vlada Srbije, uz napomenu da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 do 22 časa.

Ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Zabranjena je živa muzika u baštama, a kafići i restorani i dalje mogu da na šalteru prodaju hranu i pića bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji.

Ostalo je na snazi da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutro biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritorije cele Srbije.

– Malo popuštamo mere, ali ne previše. Imamo dosta dobre pokazatelje za vikend, broj obolelih je pao, doduše procenat se održao, ali već sada znamo da su danas takođe nešto bolji rezultati, tako da za sada ide sve kako treba. Pada broj obolelih polako, što je dobar trend – izjavila je premijerka Ana Brnabić, a preneo zvanični sajt Vlade Srbije.

Photo by Krisztina Papp on Unsplash

Skorašnji članci

error: Content is protected !!