Dušanu Bojiću zlatna medalja na Vojvodina kupu

SMEDEREVO, 4. april 2021 – Smederevski strelac Dušan Bojić osvojio je zlatnu medalju vazdušnim pištoljem, u kategoriji juniora, na četvrtom međunarodnom turniru vazdušnim oružjem Vojvodina kup, koji je održan u Novom Sadu. U istoj disciplini u kategoriji seniorki Ana Alentijev je bila deveta.

Dušan Bojić

Dušan Bojić je zlatnu medalju osvojio sa 557 krugova. Srebrnu, sa deset krugova manje, uzeo Uroš Vukojević iz Streljačkog kluba Akademac iz Beograda, a bronzanu Vuk Nikolić iz Kluba streljačkih sportova Policajac, takođe iz Beograda, sa 530 krugova. Iako su nastupila samo tri takmičara u ovoj kategoriji, smederevski strelac se kao jedini junior, na osmom mestu, kvalifikovao za finale u opštoj kategoriji i završio takmičenje kao šesti. Zlatnu i srebrnu medalju osvojili su reprezentativci Srbije Damir Mikec i Duško Petrov, a bronzanu Predrag Rakić iz Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji seniorki u istoj disciplini, Smederevka Ana Alentijev sa 547 krugova je bila prva ispod crte za ulazak u finale, u kome su medalje podelile reprezentativka Srbije Zorana Arunović zlatnu i Brankica Zarić, iz Streljačke družine Novi Sad 1790, kojoj je pripala srebrna, a bronzanu je osovjilaJovana Todorović iz SK Novi Beograd Ušće. Nastupilo je 16 seniorki.

U nedelju, 11. Aprila, na vazdušnom strelištu Sportske hale Smederevo biće održano Prvenstvo centralne Srbije u B i C programu. Pioniri i pionirke će se takmičiti u disciplinama serijske vazdušne puške i pištolja, a juniori i juniorke i seniori i seniorke samo serijskom puškom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!