Javni poziv: Država subvencioniše nabavku nove proizvodne opreme

31. mart 2021 – Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv malim, srednjim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme. Država sufinansira nabavku nove proizvodne opreme i izvođenje građevinskih radova u iznosu do 25 odsto neto vrednosti, banka kreditira 70 odsto, a pet odsto je učešće samog privrednika. Iz budžeta je za ovu namenu opredeljeno je 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstava.

Iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti veći od pet miliona dinara, a visina bespovratnih sredstava određuje se u odnosu na broj zaposlenih.

U programu učestvuju i izabrane banke i lizing kuće, one koje su ponudile posebne, povoljnije uslove kredita, koji ne moraju biti obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već pre svega zalogom na opremi koja se nabavlja.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do kraja godine, a kompletan tekst  poziva možete da vidite ovde.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!