Kardinalna greška bila uvod u poraz domaćih na stadionu kraj Dunava

SMEDEREVO, 27. mart 2021 – Strpljivom i taktički mudrom igrom, predvođeni iskusnim Predragom Lukom, Petrovčani su danas na stadionu kraj Dunava iznenadili domaćine: Smederevo 1924 – Sloga 33 0:2 (0:0).

Domaći su prvi pripretili preko Plećića i Krmara, ali su pokušaji gostiju bili neuporedivo opasniji. U 31. minutu Milosavljević je odigrao povratnu do Živanovića, koga je u poslednjem trenutku izblokirao požrtvovani Blagojević. Već u sledećem napadu Luka je asistirao a Martinović zamalo bio neprecizan.

Susret je prelomljen u 58. minutu nakon kardinalne greške pre svih Radovića i Obrenovića. Taj poklon gosti u znalački iskoristili, u situaciji 3 na 1, Luka je nesebično uposlio usamljenog Januševića, koji je bez poteškoća pogodio suprotan ugao.

Krenuli su potom stihijski napadi Smederevaca, a najbliži izjednačenju bili su u 71. minutu, kada je posle centaršuta Mladenović glavom poslao loptu ka nebranjenoj mreži, da bi je na gol crti Marjanović sprečio siguran pogodak.

U nadoknadi vremena iskusni Bainović je prihvatio odbitak i iz blizine duplirao prednost gostiju uza njihovo veliko slavlje.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!