Smederevcima u Užicu pobeda izmakla bukvalno u poslednjem minutu

UŽICE 21. mart 2021 – U 20. kolu prvenstva Srpske lige Zapad Smederevci su u Užicu, iako poslednjih pola sata meča sa čovekom manje, mogli da stignu do celog plena, no domaći su bod iščupali u poslednjim trenucima regularnog dela: GFK Sloboda – Smederevo 1924 1:1 (0:0).

Susret je počeo šansom Marka Lukića, koji u 6. minutu nije uspeo lobom da donese prednost gostima. Domaćin je imao inicijativu, ali se Smederevcima ukazala nova prilika u 36. minutu; po desnoj strani se probio Krmar i uposlio Ranđića, koji je poslao loptu kraj same stative.

Na početku drugog poluvremena, Filipović je prošao po levom boku, dodao do Stanića koji je odigrao povratnu, da bi kiks štopera Slobode iskoristio Ranđić i prizemnim udarcem pogodio donji levi ugao.

Peh za učenike trenera Dragana Stevanovića stigao je u 56. minutu; Maksimović je kao poslednji igrač odbrane nepropisno startovao nad Gajićem i dobio direktan crveni karton. Tada su domaći fudbaleri krenuli još agresivnije ka golu Smederevaca, ali je Ćirić bio prosto nesavladiv.

Iz jednog kontranapada u 72. minutu Staniću se ukazala šansa da duplira vođstvo, ali je iz dva pokušaja traljavo šutirao i dozvolio golmanu Đokoviću da se istakne.

Inicijativa domaćih isplatila im se u 90. minutu, kada je na odbijenu loptu natrčao Stamenić i savladao odličnog Ćirića, koji je i u nadoknadi vremena od četiri minuta imao još jednu uspešnu intervenciju,

Naredne subote Smederevci će na stadionu kraj Dunava ugostiti ekipu Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!