Beč: Na konkurs smo predali urednu i blagovremenu dokumentaciju

SMEDEREVO, 16. mart 2021 – Na napise u medijima i na društvenim mrežama o učešću Smedereva na javnom konkursu Ministarstva za zaštitu životne za dodelu sredstva za realizaciju projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2021 godine reagovao je danas gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Prenosimo odgovor, koji je Beč objavio na svom FB profilu:

Ovih dana smo svedoci malicioznih plasiranja mnoštva dezinformacija kada su u pitanju konkursi Ministarstva za zaštitu životne sredine i raspodela sredstava po istim.

Grad Smederevo je dobio 2.194.838 dinara za pošumljavanje „Šeškovca“ po jednom konkursu, a po drugom, za konverzije kotlarnica, konkursna sredstva su izostala, iako smo, kako nam je i ZVANIČNO POTVRĐENO, predali urednu i blagovremenu dokumentaciju. Na pomenutom konkursu, učestvovalo je 69 gradova i opština, od kojih je za samo 24 bilo opredeljenih sredstava za raspodelu. (U prilogu možete videti dopis Ministarstva)

Grad Smederevo je za navedena sredstva aplicirao apsolutno validnom, urednom i potpunom konkursnom dokumentacijom i pojedini natpisi o nesposobnosti, nestručnosti i neprofesionalnosti ljudi koji su radili na konkursu su itekako zlonamerni, maliciozni i, nadasve, NEISTINITI.

Uprkos ovakvoj raspodeli sredstava od strane Ministarstva, Grad Smederevo će raditi na projektu konverzije kotlarnice „Senjak“ kao što je prvobitno i planirano i po projekciji budzeta za 2021 godinu.

Konverzija svih gradskih kotlarnica i rešavanje njihovog ekološkog aspekta je svakako jedan od prioriteta Grada Smedereva u predstojećem periodu.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine, podsetimo, objavilo je početkom ovog meseca preliminarnu rang listu gradova i opština kojima su dodeljena sredstva za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonsktrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2021. godini.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!